Najlepsze Domy
Mieszkanie pod Koszalinem - więź z naturą

Mieszkanie pod Koszalinem - więź z naturą

Rodzina, składająca się z mamy, dwójki dzieci i kota, szukała pomysłu na ciepłe w odbiorze wnętrze z nutką szaleństwa. Właścicielka zgłosiła się do Sandry Białkowskiej tylko po projekt układu funkcjonalnego parteru, ale po rozpoczęciu współpracy wyjątkowa nić porozumienia sprawiła, że całkowicie powierzyła swoje mieszkanie architektce. Głównymi założeniami do stworzenia projektu było maksymalne wykorzystanie przestrzeni i stworzenie stylowego mariażu boho z odniesieniami do Skandynawii i eklektyzmu. Efektem tej współpracy jest przestrzeń która żyje, cieszy oko i zachwyca swoją różnorodnością.

Przytulne mieszkanie zlokalizowane pod Koszalinem to nowy projekt pracowni Dobry Układ Sandra Białkowska. Przestrzeń odzwierciedla poczucie bliskości i więzi z naturą właścicielki. W apartamencie dominuje neutralna kolorystka, przełamana kontrastami w postaci ciemnozielonej ściany, żółtego fotela i biało-czarnej podłogi w strefie kuchennej. Całość tchnie bardzo naturalną, zmysłową atmosferą.

Akcenty kolorystyczne i wszechobecne drewno

W salonie na tle zielonej ściany stanął pojemny biały regał i owalny stół jadalniany z różnokolorowymi krzesłami. Wisienką na torcie jest żółty fotel. Poza swoja funkcją wypoczynkową, pełni rolę dekoracyjną, ożywiając swoim kolorem całe wnętrze. Wygodny uszak jest niezastąpionym miejscem popołudniowego wypoczynku właścicielki. Wrażenie przytulności potęgują jego apetyczne kształty i wysokie, drewniane nóżki. Tkanina na obicie została wybrana bardzo uważnie, zarówno jeśli chodzi o jej wygląd, fakturę, jak i parametry użytkowe.

Zobacz także: Wnętrza polskiego domu po metamorfozie.

W jasnej sypialni króluje klimat boho z botanicznymi motywami i pięknymi drewnianymi przesuwanymi drzwiami. Przytulne drewno jest także bohaterem jednego z pokoi dziecięcych, w którym pomimo niewielkiego metrażu znalazło się mnóstwo miejsca do przechowywania.

Biała kuchnia z lakierowanymi frezowanymi frontami została wykonana przez stolarza wg. projektu architektki. Dla kontrastu i wrażenia przytulności zdecydowano się tu na cegłę na ścianie oraz blat i obudowę z dębu Lancelot.

Niewielka łazienka mieści wannę i małą umywalkę z szafką. Główne miejsce do przechowywania to zabudowa nad stelażem wc, której fronty wykonano z luster optycznie powiększających przestrzeń.

Źródło: Gala Collezione

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij i dodaj pierwszy!